XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – Pályázati kiírás 2018

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szervezők célja, hogy az idei jubileumi pályázaton az eddiginél is színvonalasabb és népesebb mezőnynek köszönhetően  a díjátadó gála az ingatlanfejlesztés igazi ünnepévé válhasson.

Az idei pályázat különlegessége nemcsak a jubileumi 20. alkalom, hanem az, hogy szerencsésen egybeesik az ingatlanfejlesztés válság utáni fellendülésével.

 A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 19 alkalommal  a hazai pályázaton közel  400 alkotás mutatkozott be, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 22 első és 17 második díjat nyertek.

Mellékelten megküldjük a pályázat kiírását és a pályázat történetét is bemutató XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatról készült könyvet elektronikus formában.

A pályázat  támogatói:

 • FIABCI
 • Magyar Ingatlanszövetség
 • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége
 • Lakásvásár Média Csoport
 • Magyar Építész Kamara
 • Budapesti Építész Kamara
 • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
 • Magyar Urbanisztikai Társaság
 • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
 • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
 • Kiemelt online média partner:  Immoweb Kft.

Idén is  a hagyományoknak megfelelően a hazai  verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2019. májusában a 70. FIABCI Kongresszus  keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.

 Az első pályázat óta mindig nagy segítséget kaptunk a Magyar Építész Kamarától és a Területi Kamaráktól a pályázat feltételeinek megfelelő kiváló ingatlanfejlesztések azonosításában, és a tervezőkkel a kapcsolat kialakításában.

 A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj  pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

 Az építészektől azt kérjük, hogy támogassák az általuk tervezett épületek részvételét a pályázaton, segítsék elő a beruházókkal és kivitelezőkkel a kapcsolat felvételt és a pozitív döntést a részvételről.

 A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2013. december 31. után és 2017. december 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2017. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

 A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

 Mint saját területének  legjobb ismerője ez alkalommal is kérjük szíves tanácsát, hogy mely létesítmények felelnek meg a pályázat feltételeinek és alkalmasak arra, hogy részt vegyenek a hazai, majd siker esetén a nemzetközi pályázaton.

 A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről.

Letölthető formátumban:

XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – kiadvány 2017

Pályázati kiírás – XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – 2018

NEVEZÉSI LAP – XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat