„Városi revitalizáció és rehabilitáció a Nagyvárad-Debrecen határmenti térségben” – kiállítás

link_magyarroman
MEGHÍVÓ
A Romániai Építészek Rendje – Bihar Megyei Területi Kamarájának abban a megtiszteltetésben van része, hogy meghívhatja Önt 2012. szeptember 25 -én, 16.00 órától a Vizuális Művészetek Galériájában (Republicii utca 15 szám) megszervezésre kerülő „Városi revitalizáció és rehabilitáció a Nagyvárad-Debrecen határmenti térségben” elnevezésű kiállításra.
A kiállítás a Cross-border cooperation between architectural design organisations – HURO/1001/329/2.1.2. elnevezésű projekt keretén belül, az Európai Unió és a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) társfinanszírozásával valósulhat meg. A program általános célkitűzése a gazdasági szereplők, magánszemélyek és közösségek kommunikációjának élénkítése egy közös, határmenti régió lehetőségeinek minél hatékonyabb felfedezése érdekében.
A vezető partner a Romániai Építészek Rendje- Bihor Megyei Területi Kamarája, a projekt partner a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara.
A projekt általános célkitűzése a gazdasági hatékonyság növelése és az építészeti tervezés területének fejlesztése Nagyváradon és Debrecenben, egy közös városfejlesztési és tervezési stratégia kidolgozásával.
A fenti projekt keretén belül megvalósítandó a tervező vállalatok tapasztalatcseréje által a két szakmai szervezet közötti együttműködés hatékonyságának növelése, ami hozzájárul a határmenti térség közös fejlesztéséhez.
A „Városi revitalizáció és rehabilitáció”- kiállítás példákat mutat be mindkét határmenti városból, megmutatva a probléma megoldásokat erről a területről, illetve mit tesz lehetővé a jelenlegi jogszabály, valamint összehasonlítást arról, hogyan vettek részt a szakmai szervezetek a projektek lebonyolításában, és volt e hozzájárulás a helyi önkormányzat részéről.
A kiállítás tematikája plakátok restauráció és városrehabilitációra vonatkozólag – megoldások végrehajtása és jövőbeni koncepciók.
Kiállítás időtartama: 2012. szeptember 25. – 2012. október 12., látogatási idő hétköznaponként :10.00 és 18.00 óra között.
Szervezéssel kapcsolatos további információ a következő telefonszámon szerezhető 0788-363482 – Angela Lupşea projekt menedzser, és 0742-160212 arh. Adrian Hagiu – esemény koordinátor.
Elnök
arh. Covăcescu Raluca