„Városi revitalizáció és rehabilitáció a Nagyvárad-Debrecen határmenti térségben” – kiállítás

link_magyarroman
MEGHÍVÓ
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara tisztelettel meghívja Önt 2012. november 08. napjára, 15.00 órai kezdettel a Kamara kiállító termében (4028 Debrecen, Sarló utca 3.szám Fszt) megrendezésre kerülő „Városi revitalizáció és rehabilitáció a Nagyvárad-Debrecen határ menti térségben” elnevezésű kiállításra.
A kiállítás a Cross-border cooperation between architectural design organisations – HURO/1001/329/2.1.2. elnevezésű projekt keretén belül, az Európai Unió és a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) társfinanszírozásával valósulhat meg. A program általános célkitűzése a gazdasági szereplők, magánszemélyek és közösségek kommunikációjának élénkítése egy közös, határmenti régió lehetőségeinek minél hatékonyabb felfedezése érdekében.
A vezető partner a Romániai Építészek Rendje- Bihor Megyei Területi Kamarája, a projekt partner a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara.
A projekt általános célkitűzése a gazdasági hatékonyság növelése és az építészeti tervezés területének fejlesztése Nagyváradon és Debrecenben, egy közös városfejlesztési és tervezési stratégia kidolgozásával.
A fenti projekt keretén belül megvalósítandó a tervező vállalatok tapasztalatcseréje által a két szakmai szervezet közötti együttműködés hatékonyságának növelése, ami hozzájárul a határmenti térség közös fejlesztéséhez.
A “Városi revitalizáció és rehabilitáció a Nagyvárad-Debrecen határ menti térségben” című kiállítás példákat vonultat fel mindkét határ menti városból, bemutatva a felmerülő problémák megoldásait erről a területről, illetve bemutatja, hogy mit tesz lehetővé a jelenlegi jogszabályi háttér, valamint összehasonlítási lehetőséget ad arra is, hogy milyen szinten vettek részt a szakmai szervezetek a projektek lebonyolításában, és hogy volt-e hozzájárulás a helyi önkormányzat részéről.
A kiállítás tematikája: tablók revitalizáció és város-rehabilitációra vonatkozólag – megoldások végrehajtása, valamint a jövőbeni koncepciók bemutatása.
Kiállítás időtartama: 2012. november 08.- 2012. november 30.
Látogatási idő hétköznaponként 09.00 és 15.00 óra között.
Elnök
Pecsenye Béla
Megnyitó – DTV: http://www.dehir.hu/debrecen/romaniaban-is-karriert-epithetnek-a-magyar-epiteszek/2012/11/08/