Új lakossági energetikai pályázatok jönnek

Nemcsak panel-, hanem régebbi társas- és családi házak jelentkezhetnek, a KEHOP keretében pedig több mint 300 milliárd forint áll rendelkezésre csatornázásra és az ivóvízminőség javítására, további mintegy 100 milliárd a hulladékkezelő rendszer átalakításának befejezésére – jelentette be az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.
Első körben a 60 lakásnál nagyobb társasházak energiakorszerűsítésére írnak ki pályázatot, amely nemcsak panel-, hanem régebben épült, más technológiával készült társasházak számára is elérhető lesz. Jövő tavasszal tervezik a családi házaknak szóló pályázatok kiírását, az elérhető támogatások között lesznek visszatérítendőek és nem visszatérítendőek is. Már augusztusban megjelenik a távfűtési rendszerek fejlesztését, egyebek közt geotermikus energia felhasználásával is lehetővé tevő pályázat – fűzte hozzá Szabó Zsolt.
Bővebb információ: http://www.hirado.hu/2015/07/29/uj-lakossagi-energetikai-palyazatok-jonnek/
Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.
Bővebb információ: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/tavasztol-palyazni-lehet-a-regi-csaladi-hazak-felujitasanak-tamogatasara