Tervezői művezetés: ami a szakembertől elvárható – konferencia és országos webinárium

Téma: Sok tervező számára az egyszerű bejelentésekkel bevezetett kötelező tervezői művezetés új feladat, nem tudják, a helyszínen mi az, amit szakemberként (a bírói gyakorlat szerint…) észre kell venniük, naplózni kell, esetleg más intézkedést tenni. A konferencia az ő számukra kíván segítséget nyújtani szakértők segítségével, akik a jogi hátteret és felelősségi kérdéseket (dr. Jámbor Attila ügyvéd), illetve a szakmai tudnivalókat (dr. Dulácska Endre professzor emeritus, Huszár Zsolt mestertanár BME) mondják el.

Időpont: 2019. február 13., 9.00–16.00

A tavalyi webináriumon bukkant fel a probléma: a tervező kötelességszerűen megjelenik az építkezés helyszínén tervezői művezetésre – és kötelessége bizonyos dolgokat észrevenni! A bírói gyakorlat szerint akár munkavédelmi hiányosságokat is kötelessége észrevenni, hiszen szakember. Mire figyeljünk? Mikor menjünk ki? Mit kell naplózni?

Tavaly először foglalkoztunk az építész tervezők bejelentés keretében kötelezővé vált tervezői művezetésével. A konferencia – nyilván az ingyenes pontszerzési lehetőségnek köszönhetően is – nagy siker volt, ezer főnyi regisztrált résztvevővel, többezres netes nézettséggel. Néhány vélemény:
„A modern technika érzékelhetően pozitív adománya, hogy nem kell Budapestre utaznunk, mégis ott lehetünk egy színvonalas előadás-sorozaton.
Időt, pénz és energiát spórolhatunk meg ily módon.
Módszereteket mások is átvehetnék, akár kamarai közgyűlést is lehetne így rendezni.”
„A megjelent kollégák elégedettek voltak, örültek a találkozásoknak is.(..) Az előadás is jól sikerült, a kollégák kitartottak!”
„Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz, de a kollégák lelkesedése erre rácáfolt.”

Idén Huszár Zsolt (BME) mestertanár vezetésével tekintjük át az alapozástól a befejezésig a legkirívóbb, legtipikusabb hibákat, amit észre kell venni, és beszéljük meg, mi az, amivel kapcsolatban módosítani lehet a terven, és mi az, amivel kapcsolatban nem.
Dr. Dulácska Endre (BME) professzor emeritus tanulságos eseteket elevenít fel, ahol akár emberéleteket lehetett volna megmenteni, ha a szakember kellő szakértelemmel tekintett volna rá az építkezésre.
Dr. Jámbor Attila (Építésijog.hu, SZIE-YMÉTK) nemcsak a művezetéssel kapcsolatos jogi tudnivalókat mondja el, hanem a 2019 év elejével bekövetkezett fontosabb változásokat is felvázolja, sőt, a résztvevők tárggyal kapcsolatos kérdéseire is válaszol.

Debrecen (ingyenes), Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara előadóterme, 4028 Debrecen, Sarló utca 3.

Közvetítési helyszín: AVKF Budapesti Campus (1201 Budapest, Török Flóris utca 227.) , ahonnan webes közvetítéssel lehet követni a konferenciát és interaktív módon lehet résztvenni a konzultációban

Részvételi díj Budapesten: bruttó 3.000 Ft (a részvételi díj a konferencia étkezési díja )

Jelentkezés és részletes program: https://tervlap.hu/rendezveny/index/nev/tervezoi_muvezetes_ami_a_szakembertol_elvarhato