SZABADKA

ÉPÍTÉSZ SZAKMAI TANULMÁNYÚT a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara, illetve a Csongrád Megyei Építész Kamara AKTÍV tagjai, szakmagyakorlói részére

PROGRAM

Úticélunk SZABADKA

SZABADKA városának bemutatása – a városszerkezet kialakulása, egyes épületek ismertetése, az új épületek beolvadása, illetve kiválása a város szerkezetéből.

A program koncepciója, az egyes területek, városrészek átalakulásának ismertetése. A fő épületek bemutatása az óváros területén, valamint a magyar vonatkozások felelevenítése a város életében.

1. nap Hajnalban indulás a debreceni TESCO parkolóból. Utazás egy rövid pihenővel. Megálló Szegeden.

Programtervezet:

09.45 óra Szeged, Huszár Mátyás rakparton találkozó

10.00 óra Indulás Szabadkára

11.30 óra érkezés Szabadkára a Munkás Egyetem mögötti parkolóba

12.00 óra Szabadka – Városháza

13.00 óra Szabadka – Zsinagóga

14.30 óra A magyar támogatással felújított Vajdasági Magyar Képző- Kutató- és Kulturális központ (VM4K) épületének megtekintése (a szakmai sétát vezeti az épület felújításának a tervezője)

Este közös (önköltséges) vacsora, majd szabadprogram – ajánlott célpontokat megadunk.

2. nap Reggeli a szállodában.

09.30 Indulás Szabadka Raichle – palota megtekintése

10.15 – 13.30 SZERVEZÉS ALATT A NAP TOVÁBBI PROGRAMJAI

13.30 indulás Szegedre

Indulás haza a kora délutáni órákban, egy rövid pihenővel. Érkezés Debrecenbe az esti órákban.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Csoportunk szakmai vezetését elvállalta Evetovics Cvijanovics Kornélia okl.  épitészmérnök, a Szerb Mérnöki Kamara Városrendezési Szekció Végrehajtó Bizottságának tagja, valamint Kávai Sándor, a Szerb Mérnöki Kamara Külföldi Kapcsolatok Bizottságának tagja, továbbá Csipa János a Szerb Mérnöki Kamara tagja.

A programon való részvételért szakmai továbbképzési pont jár, akkreditáció folyamatban!

Időpont: 2019. október 11 – 2019. október 12. (péntek – szombat).

A busz költségét és a szakmai  idegenvezetést a HBM ÉPKAM aktív kamarai tagjainak/szakmagyakorlóinak rendezi, a szállás és étkezés viszont önköltséges!

A szállás ajánlatkérés /ügyintézés alatt!

A férőhelyek száma korlátozott, ezért a programon a részvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezések elfogadásáról minden esetben írásos visszaigazolást küldünk.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben regisztráljuk. A korlátozott befogadóképesség miatt javasoljuk, hogy a jelentkezésüket 2019. szeptember 29., vasárnap éjfélig! szíveskedjenek megküldeni a HBM ÉPKAM tagjai a hbmepkam@gmail.com e-mail címre, a Csongrád Megyei ÉPKAM tagjai az csmek.kamara@gmail.com e-mail címre, melynek regisztrálását írásban visszaigazoljuk. (a szállásfoglalást a fenti időpont után véglegesíteni kell!)

További információ: Hornokné Fehér Zsuzsanna (+36 20 9568-555.) és Radics Beatrix (+36 30 402 9878) titkároknál (elérhetőségek a területi kamarák honlapján!)