Regisztrálj a 14. Média Építészeti Díjára


Van egy jó épületed? Van egy jó terved? Akkor ne habozz, hanem szeptember 8-ig regisztráld azt az idei Média Építészeti Díjára! Érdemes jelölni a projekteket, hiszen idén is rengeteg díj talál gazdára. Emellett hagyományainkhoz híven nemzetközi szakmai zsűri választja ki a finalistákat, akik idén a Művészetek Palotájában mutathatják be munkáikat az év kitüntetett figyelemmel kísért, legjelentősebb építészeti rendezvényén.
2018. szeptember 20-ig lehet regisztrálni a Média Építészeti Díjára, a korábban megismert feltételek szerint „TERV” vagy „ÉPÜLET” kategóriában. Ha már egy, az epiteszforum.hu-n publikált projektről van szó [2017. október 1-től kezdve], akkor csak regisztrálni kell itt, ha nem, akkor a publikációs anyagokat az editors@epiteszforum.hu címre várjuk – ehhez kérünk legelőször is töltsd ki a publikációs adatlapot (amit le is tölthetsz és az anyagokkal együtt elküldheted nekünk). S hogy milyen anyagokat várunk?

  • műleírás és/vagy szöveg *.doc formátumban;
  • a projekt rövid angol nyelvű összefoglalója *.doc formátumban; az előzsűri ez alapján fogja értékelni a projektet. [Nem kötelező, de nagyon köszönjük, ha el tudod küldeni, mert megkönnyíted vele a munkánkat.]
  • fotók/látványtervek: legalább 15-25 db; *.jpg formátumban, 72 dpi; 1200×1200 pixel/db;
  • tervrajzok: *.pdf, maximum 20 Mb/db

Az anyagok beküldésének határideje: 2018. szeptember 10. éjfél! A publikált projektek regisztrációjának határideje szeptember 20. éjfél!

Minden évben csak egyetlen olyan alkalom van Magyarországon, amikor független, nemzetközi előzsűri nézi végig az éves termést és választja ki a (nekik) legjobb öt épületet és öt tervet. Ezek a munkák kerülnek a “show-műsorba”, amelynek idén november 8-án, egy csütörtöki estén a Művészetek Palotája ad otthont. A versenyzők készülhetnek az Austrotherm Energiahatékonysági, az Europa Design Belsőépítészeti és a Lechner Tudásközpont Legjobb 1945 után Épült Épület Rekonstrukciója különdíjaira is! A 14. Média Építészeti Díján a Művészetek Palotájában összegyűlt közönség fogja kiválasztani a Közönségdíjakat. Nagyon fontos ugyanakkor az index.hu több tízezres szavazóközönsége is, így idén is kiosztjuk az index.hu különdíját.
A publikációra szánt anyagok [magyar nyelvű leírással és egy rövid angol nyelvű összefoglalóval] beküldési határideje szeptember 10.
A regisztrációs határidő szeptember 10., ám a beérkezett anyagok feldolgozása és közzététele időigényes, ezért érdemes minél hamarabb küldeni és nevezni a projekteket. Már csak azért is, mert így sokan láthatják az elkészült munkákat. Miért van szükség angol nyelvű összefoglaló küldésére is? A nemzetközi előzsűri ez alapján hozza meg a döntését és választja ki, hogy kik legyenek az idei MÉD finalistái, így amellett, hogy a szerkesztőség munkáját segíti, valóban az kerül ebbe a pár bekezdésbe, amit a tervező szeretne elmondani a projektjéről.
Terveink szerint október 11-én derül ki, hogy melyik az az 5 ÉPÜLET és 5 TERV, amit a nemzetközi szakmai zsűri idén a legjobbnak tart. Innentől kezdve a finalistáknak egy hónapja van összeállítani egy max. 3 perces bemutatót, amelyet a Müpa Fesztivál Színházának színpadán adnak elő. Ehhez segítséget nyújt a kifejezetten nekik szervezett, KÖTELEZŐ csoportos médiatréning, ahol profik segítenek a meggyőző és frappáns prezentáció megtervezésében. Azonban már most felhívjuk a figyelmet, hogy aki nem vesz részt a tréningen, sajnálatos módon nem engedhetjük a közönség elé.
Szeptember 17. és október 19. között lehet az epiteszforum.hu-n szavazni arra, hogy kik legyenek az idei év Közönségdíjas finalistái. Ekkor érdemes mozgósítani mindenkit – rokont, barátot, ismerőst, szimpatizánst -, hogy szavazzon. Október 20-án kiderül, hogy melyik az az 5 TERV illetve ÉPÜLET, amelyek közül a Müpában összegyűlt közönség választja majd ki a nyerteseket. A finalistáknak ezután össze kell állítaniuk egy A2-es méretű tablót a saját projektjükről, ez alapján fogja a nagyérdemű helyben eldönteni, hogy szerintük kié legyen a Közönségdíj. A tablókat a rendezvény után a finalisták megkapják ajándékba.
Nyilvános zsűrizés és gála a Művészetek Palotájában: 2018. november 8., csütörtök, 18 óra
A gála természetesen a köszöntőkkel kezdődik, ezt követi a nemzetközi szakmai előzsűri elnökének értékelése, s csak ezután indul meg az építész prezentációk sora. Mindezt a már hagyományos “Mesterek köszöntése” követi. Ezalatt a szervezők közjegyző jelenlétében összegyűjtik a közönségszavazatokat, ami után elkezdődik a díjátadó a Különdíjakkal, majd a zsűri díjaival, s legvégül a Közönségdíjakkal, amelynek eredménye a helyszínen derül ki. A program közös koccintással zárul.
az epiteszforum.hu csapata