PIXELBETON pályázat


A Műcsarnok lépcsőjére épült, Losonczi Áron tervezte pixelbeton bejárati pavilont nappal a természetes fény működteti, ilyenkor belülről a fal előtt elhaladó látogatók árnyjátéka látható. Sötétedés után viszont épp fordítva, kívülről nézve válik hatalmas betontévévé a felület, ahogy a videóprojektorral vetített animáció átszűrődik a 8 cm vastag vasbeton paneleken. A Műcsarnok pályázatot hirdet a felület éjszakai hasznosítására.
Regisztráció határideje: 2014. július 14.
Beadási határidő: 2014. július 20., 18:00 óra
Bírálás: 2014. július 22-24.
A pályázat kiírója: Műcsarnok Nonprofit Kft.
Helyszín: Műcsarnok, 1146 Dózsa György út 37. – Litracon bejárati pixelbeton pavilon
A Műcsarnok lépcsőjére épült, Losonczi Áron tervezte pixelbeton bejárati pavilont nappal a természetes fény működteti, ilyenkor belülről a fal előtt elhaladó látogatók árnyjátéka látható. Sötétedés után viszont épp fordítva, kívülről nézve válik hatalmas betontévévé a felület, ahogy a videóprojektorral vetített animáció átszűrődik a 8 cm vastag vasbeton paneleken. A Műcsarnok pályázatot hirdet a felület éjszakai hasznosítására, azaz olyan művek (animáció, kisfilm, 3D) beérkezését várjuk, amelyek kreatívan élnek a különleges tér adta lehetőséggel. A kiválasztott pályaműveket augusztus során vetítjük a Hősök tere közönségének!
A versenyen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
Technikai feltételek:
* 2-3 perces munkák beérkezését várjuk, zenei aláfestés nélkül
* Egyénileg és csapatban is lehet pályázni
* Egy pályázó maximum 3 pályamunkával nevezhet
* A munkák elkészítésénél és beadásánál tiszteletben kell tartani a szerzői jogokat, ellenkező esetben érvénytelen a pályázat
* A pályamunkák kapcsán tartalmi megkötés nincsen, de kereskedelmi és politikai hirdetést nem tartalmazhatnak
Az álló formátumú műveket az alábbiak szerint kérjük elkészíteni és beadni:
* 1280 x 720 / 1920 x 1080
* 25 FPS
* MP4, AVI (xvid, divx)
A regisztráció menete:
* Küldj egy e-mailt a palyazat@mucsarnok.hu címre
* Az üzenetben tüntesd fel a neved és az elkészíteni kívánt anyag rövid (pár mondatos) koncepcióját
A beérkező pályaműveket Szegő György, az Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, Losonczi Áron, a pavilon tervezője és a Műcsarnok stábja értékelik. A legjobbnak ítélt munkákat augusztusban, a hivatalos vetítési időben, sötétedés után lehet majd megtekinteni.
Az elbírálás során előnyt élvez, ha a pályázó a pixelbeton sajátosságait szem előtt tartva reflektál a Műcsarnok épületére, vagy az éppen aktuális kiállításra, az I. Építészeti Nemzeti Szalonra.