Piranesi-díj 2017

Piranesi-díj 2017.
Nemzetközi építészeti kiállítás 

A kiállítás megnyitásának időpontja: 2018. október 15., 16.30 óra kezdettel
Helyszíne: Debreceni Egyetem Műszaki Kar (új épület, földszinti aula)
4028 Debrecen, Ótemető utca 2-4.
Megnyitja: Kovács Péter DLA, Ybl-díjas építész

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.
A hallgatói pályázat idei résztvevői Graz, Bécs, Budapest, Split, Zágráb, Pescara, Trieszt, Ljubljana, Maribor és Thesszaloniki egyetemeinek építészkamarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture voltak. Minden kari bíráló két, az elmúlt két év során tervezett munkát választhat.
A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 29. alkalommal. A 29. Piranesi-díj zsűrije 2017. november 17-én találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben. Mint minden évben, a zsűrit a konferencia előadói alkották: Sami Rintala, a zsűri elnöke, valamint Emilio Caravatti, Hans Gangoly, Irene Kristiner, Jaume Mayol, Irene Pérez, Robert Potokar, Branko Silađin és Manuel Aires Mateus.
A Piranesi-díj 2017 nyertese: Salgenreute Krumbach Kápolna (Bernardo Bader Architekten)
Különdíjban részesült: Niederolang Óvoda, Olang, Olaszország (Feld72 Architekten), Új szociális ház Caltronban, Olaszország (Mirko Franzoso Architects).
Bírálati sorszám: 2018/259
Továbbképzési pont értéke: 0,5 pont
Továbbképzés adatlapjának linkje: http://otir.mek.hu/index.php?m=kereso&o=s&f=m&SID=4040