Monstrancia-terv pályázat

Pályázat monstrancia-terv elkészítésére
A pályázat célja:
a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus reprezentatív monstranciájának művészi tervezése és elkészítése

A tervezés tárgyának leírása:

  • Megnevezés, funkció: 1 db monstrancia, magyar elnevezéssel szentségmutató, mely a római katolikus liturgiában az Oltáriszentség bemutatására szolgál, liturgián kívül az Oltáriszentség őrzésére használható.
  • A NEK speciális igényei a szokásos monstrancia típusokhoz képest: a pályázat tárgyát képező monstrancia – az 1938-ban az akkori kongresszusra készült szentségmutatóhoz hasonlóan – két részből álljon. Vagy egy külső befoglaló részből és egy kivehető kisebb, kézzel könnyebben felmutatható belső részből; vagy egy lábazatból és egy felépítményből, mely a 18,5 cm átmérőjű ostyát befogadja.
  • Teljes magassága: 140-150 cm
  • Anyaga és technikája: fémműves technikák és nemes anyagok használata javasolt

Pályázók köre:
A pályázat nyilvános, részt vehetnek benne szakmai felkészültséggel bíró magyar állampolgársággal rendelkező alkotóművészek, tervezők, szakirányú hazai felsőoktatásban jelenleg hallgatói jogviszonyban lévő alkotók, vagy alkotói csoportok. Csoportos pályázat esetén a csoport tagjairól nyilatkozatot kell tenni. Egy személy vagy egyénként, vagy csoport tagjaként adhat be pályázatot.

A Pályázó csak saját, eddig nyilvánosságra nem hozott, illetve nyilvánosság előtt be nem mutatott művével pályázhat. A Pályázó nem adhat be korábban már pályázaton szerepeltetett tárgyat, másolatot, vagy egyéb olyan művet, amely mások szellemi termékét sértheti.

további részletek: https://www.iec2020.hu/monstrancia-terv-palyazat/