„Minden építés alapja 2015” – Betonpályázat tervezőknek

„Minden építés alapja 2015” – Betonpályázat tervezőknek
A beton.hu hagyományteremtő céllal, országos, nyílt pályázatot hirdet betonból tervezett köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek építész tervezői részére.
A CeMBeton, valamint a MABESZ és tagvállalataiknak támogatásával megvalósuló pályázat célja, hogy megismertesse a szakmával és a közvéleménnyel azon köz- és lakóépületeket, üzemeket, telephelyeket, amelyeknek tervezése és megvalósítása során elsődlegesen alkalmazott építőanyag a beton. A pályázati kiírás küldetése, hogy a betonról kialakult, múltban gyökerező véleményt – miszerint a beton csupán tartószerkezetre, alapozásra való, nem esztétikus anyag – megváltoztassa, átformálja azáltal, hogy megmutatja az anyag sokoldalúságát, funkcionális és látványos alkalmazásának széles palettáját.
A 2015-ben első alkalommal kiírt pályázat azokat az építész tervezőket szólítja meg és szándékozik díjazni, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, aljzatbeton, betonváz, födém) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem egyedi, különleges megoldásokra is. Ilyenek lehetnek többek között a beton tömegét kihasználó határoló elemek, különböző látszóbeton megoldások, különleges szerkezeti elemek, beton burkolatok, berendezések, bútorok.
A „Minden építés alapja 2015” pályázat összdíjazása 500.000 Ft.
További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat
Beadási határidő: 2015. július 31. 24:00