Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályázat  támogatói:
FIABCI
Magyar Ingatlan Szövetség
Magyar Építész Kamara
Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége
Lakásvásár Média Csoport
Budapesti Építész Kamara
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Magyar Urbanisztikai Társaság
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Kiemelt online média partner: Irodakereső.info
A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.
A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.
Az elmúlt 18 alkalommal  a hazai pályázaton több mint 350 alkotás mutatkozott be, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI nemzetközi pályázaton.
A 2016. évi Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei közül öt projekt indult a világ legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatán a FIABCI World Prix d’Excellence-en, ahol ez év májusában a magyarországi fejlesztők a pályázat eddigi történetének legnagyobb sikerét érték el az elnyert négy első és két második díjjal, melyről a www.maisz.hu weboldalon található TV beszámoló ad hírt.
Idén is  a hagyományoknak megfelelően a hazai  verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d’Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2018. májusában a 69. FIABCI Kongresszus  keretében Dubaiban megrendezésre kerülő gálaesten lesz.
A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egy egész oldalas ismertető keretében mutatja be.
A nemzetközi zsűri elismerve a magyar pályázat színvonalát, az itthon sikeres pályázatokat előzsűrizés nélkül fogadja be a nemzetközi versenybe.
Szíves tájékoztatásul mellékelten megküldjük a pályázat kiírását, és a pályázat történetét bemutató részt a 2016. évi pályázat kiadványából.
A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj  pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).
A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2016. december 31-e előtt volt, és az azt megelőző 5-6 évben valósult meg. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2016. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.
A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek  mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.
 
Pályázati kiírás – XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – 2017.: Pályázati kiírás – XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – 2017.
Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat története 1997-2016.: Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat története 1997-2016.
Nevezézi Lap – XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat: NEVEZÉSI LAP – XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat (1)