Képzési hírek

Tisztelt Építész Úrhölgy!
Tisztelt Építész Úr!
Tisztelt Szakmagyakorló!
Hosszú szünet után, végre újra elindul a továbbképzés KÖTELEZŐ része. A 266/2013. (VII.11) Korm. rend. újra szabályozta a továbbképzések rendszerét. A 35.§ (1) bekezdésének értelmében, a továbbképzést az országos kamara szervezi valamennyi továbbképzési típus és valamennyi szakmagyakorlási tevékenység esetén.
A Magyar Építész Kamara és az Építész Továbbképző között kötött közszolgáltatói szerződés szerint, az on-line kötelező képzés bonyolítására ezután kizárólag az Építész Továbbképző jogosult.
A képzés díja: 10.000,- + ÁFA (12.700,-)
A kötelező képzés tematikáját a Kamara dolgozta ki, és a Minisztérium jóváhagyásával, szintén a Minisztérium által akkerditált előadókkal oktatható.
Szakmai továbbképzést (korábbi elnevezése szerint: szabadon választható) – a MÉK 2014. májusában elfogadott Továbbképzési Szabályzata szerint – továbbra is bármely szervező, akkreditáció alapján tarthat.
Ami az Építész Továbbképzőnél távoktatásban elvégezhető:
kötelező továbbképzés
– építészeti-műszaki tervezőknek (I. csoport)
– településrendezési tervezőknek és szakértőknek (II. csoport)
– építésügyi-műszaki szakértőknek (III.csoport)
– építési műszaki ellenőröknek (III.csoport)
– felelős műszaki vezetőknek (III.csoport)
– energetikai tanúsítóknak (III.csoport)
szakmai továbbképzés – 20 pont értékben
minden szakmagyakorlónak
A kötelező tematika alapján, három jogosultsági csoportra kellett osztani a szakmagyakorlókat aszerint, hogy a kötelező anyag mely fejezeteiből kell számot adniuk.
I. jogosultsági csoport: É1, É, É2, É3, ÉKE, ÉK, BÉ1, BÉ, ÉKM, K1, K, K2
II. jogosultsági csoport: TT, TK, SZTT (SZTR), SZK
III. jogosultsági csoport: építésügyi műszaki szakértők, építési műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők, energetikai tanusítók
Amennyiben a szakmagyakorló több jogosultsággal rendelkezik és azok nem egy jogosultsági csoportba tartoznak, a képzést akkor is csak egyszer kell elvégeznie, az anyagok letöltésénél feltüntetett tájékoztató leírás feltételei szerint.
Az anyagok megrendelhetők és letölthetők az Építész Továbbképző web (http://www.epitesztovabbkepzo.hu/tavoktatas/anyagok/) oldalán.
Üdvözlettel:
a HBM ÉPKAM Titkársága