KAZA Burkolat-tervezési verseny

KAZA Burkolat-tervezési verseny
A pályázat célja:
A KAZA Concrete Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban megrendezett tervezői pályázatait követően idén először Magyarországon is megrendezi burkolat-tervezési versenyét. A szakterülettől és képesítéstől függetlenül minden pályázni vágyó, így egyetemi hallgatók számára is nyitott versenyre olyan, modulárisan installálható háromdimenziós betonburkolat-ötleteket várunk, amelyek egyedi koncepción alapulnak, és formavilágukkal újdonságot visznek a KAZA termékeinek sorába. A győztes pályázat tervezője ugyanis abban a kivételes lehetőségben részesül, hogy lapterve bekerül a KAZA kollekciójába. Pályázni bármilyen, betonból elkészíthető és sorolható formájú laptervvel lehet.
A verseny októberi kihirdetése után a pályázóknak 2 hónapja lesz a tervek beadására. Ezt követően az építészet, a művészettörténet és a designelmélet területeiről érkező szakemberekből álló zsűri pontrendszeres szavazással dönt majd az abszolút győztesről.
Pályázatunkkal egyedi lehetőséget kínálunk a belsőépítészet, a beton és az egyedi minták iránt érdeklődő tervezőknek arra, hogy ötletük megvalósuljon és gyártásba kerüljön.
A pályázat jellege:
A tervpályázat jellege: nyílt.
A tervpályázat titkos.
A pályázat díjazása:
A győztes pályázat bekerül a KAZA kollekciójába.  A szerzői jog minden pályázó esetében a pályázónál marad. A győztes pályázatot a pályázat kiírója licensz-szerződéssel illeti.
Részvételi feltételek:
A tervpályázat résztvevője (a Pályázó, pályamű szerzője) az a természetes vagy jogi személy, egyéni cég vagy személyes joga szerint jogképes szervezet, aki:

 • jelen tervpályázati kiírásban meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik;
 • azzal, hogy pályaművét benyújtotta, a tervpályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.
 • magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy; vagy egy Magyarországon bejegyzett jogi személy, egyéni cég vagy jogképes szervezet

Ütemezés:

 • Pályázat kihirdetése:                                             2017. október. 11.
 • Pályázattal kapcsolatos kérdések beküldése:   2017. október 25-ig
 • Pályaművek leadási határideje:                           2017. december 22.
 • Pályázat eredményének kihirdetése:                 2018. február

Beadandó munkarészek:

 • 2D vagy 3D, méretekkel és az ábrák léptékével ellátott rajzok a burkolat minden nézetéről (elölnézet, oldalnézet, keresztmetszet).
 • Falnézet a burkolat sorolásáról, installálásáról. A rajzokat és a modellt tetszőleges technikával, a megértést legjobban segítő megoldásokkal kell elkészíteni.
 • Egy maximum 500 szavas koncepció leírás, A4 lapon.
 • Kitöltött, aláírt Adatlap a pályamű szerző(i)nek adataival.

A tervlapokon semmilyen azonosító jelzés nem utalhat a szerző (k) kilétére.
A pályázatokat és a pályázattal kapcsolatos kérdéseket a következő emailcímre várjuk beküldeni: competition@kazaconcrete.com
További információ: http://www.kazaconcrete.com/designverseny