Jubileumi kiállítás 
sumMA – A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara XX. jubileumi kiállítása
Az Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara megalakulásának 20. évfordulója alkalmából kiállítást szervezett a megyében élő, dolgozó építészek munkáiból. Az összeállítást nem az egyes tervezők részletes bemutatkozási lehetőségének szántuk, nem is annyira az elmúlt időszak összegzésének, mint inkább egy jelenlegi pillanatképnek.
 A kiállításon 24 szakember összesen 60 tablója tekinthető meg. A bemutatkozó anyagokat egy független szakmai zsűri állította össze, biztosítva a megfelelő minőséget az építészek reprezentálásához.
 A kiállítás 2017. május 23-tól május 30-ig ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében, naponta 9-től 18 óráig.
Minden – főleg az ennyire kerek- évforduló egy pillanatnyi megállásra késztet bennünket, jelen esetben ez az eddig elvégzett munkák átgondolásával, számvetésével történik. Az Építész Kamara szervezésében önálló kiállításokon időközönként megjelennek helyi építészek munkái, de ilyen nagy keresztmetszetben, ennyire átfogóan ritkán látható a megyei építész szakma teljesítménye. A mostani tablókon bemutatkozik frissen végzett építész, de láthatóak Ybl-díjas szakemberek épületei, tervei is, változatos építészeti attitűdökkel.
A kiállítási anyagnak nem (is lehet) célja, hogy teljes, átfogó képet adjon az építészek munkásságáról, ehelyett rávilágít, hogy térségünkben milyen tervezett, vagy megépült értékek készültek az elmúlt időszakban. A tárlat ezek hangulatát próbálja bemutatni és felhívni rá a szélesebb közönség figyelmét is.
 
Győrffy Zoltán
a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara elnökségi tagja
 
Időpont: 2017. május 23. (kedd) 15.30 óra
Helyszín: Kölcsey Központ Bényi Árpád-terem
A kiállítást megnyitja Halász György építész, illetve Kováts András Ybl-díjas építész – a Kamara alapító és korábbi elnökei -, továbbá Pecsenye Béla jelenlegi elnök
 
Bírálati sorszám: MÉK 2017/… (Folyamatban)
Továbbképzési pont értéke: … Pont (Folyamatban)  
 
http://www.kolcseykozpont.hu/a-hajdu-bihar-megyei-epitesz-kamara-jubileumi-kiallitasa-cikk
http://epiteszforum.hu/summa-a-hajdu-bihar-megyei-epitesz-kamara-xx-jubileumi-kiallitasa