HBKIK-HBMÉK együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara, melynek célja a felek közös szakterületeit érintő szakemberképzés és szakmagyakorlás minőségének emelése, a fejlődés elősegítése.

Az együttműködési megállapodást augusztus 30-án az Iparkamara székházában írta alá Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint China Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara elnöke.

A közös célok megvalósítása érdekében az Iparkamara és az Építész Kamara együttműködik az tervezési, kivitelezési, tenderezési munkákra vonatkozó közbeszerzési és jogi, szabályozási szakmai kérdésekben, az építészeti és építőipari témájú oktatás, továbbképzés és tájékoztatás, valamint a műszaki felsőoktatásból kikerülő fiatal szakemberek tudás kompetenciájának emelése terén. A felek rendszeresen tájékoztatják egymást a saját hatáskörükben és illetékességi területükön felmerülő kérdésekről, tapasztalatokról, konferenciákat és szakmai fórumokat szerveznek annak érdekében, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást és információt nyújthassanak az érdekelt feleknek és piaci szereplőnek.