Green Walk – Zöld Építészet Hete: Épületenergetikai Információs Központ épületbejárás

A Nemzetközi Zöld Építészet hete alkalmából, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, az Építész Továbbképző közreműködésével továbbképzésként akkreditált épületbejárást tart a Debreceni Egyetemhez tartozó Épületenergetikai Információs Központban.
Az épületet bemutatja: Ferencz Marcel DLA, az épület tervezője
Fejlesztő: Debreceni Egyetem
Az épület egy olyan innovatív fenntartható épületenergetikai demonstrációs központ, amelyben a hallgatók üzemelés közben ismerhetik meg a legkorszerűbb épületgépészeti és épületenergetikai rendszereket, például hőszivattyúkat, napkollektorokat, hővisszanyerőket és más energiahatékony berendezéseket. A funkciók egy egyszerű térformában, az innováció emblematikus jelének számító kockában kaptak helyet.
A Rubik kockára utalva a tér kilenc egyforma egységre oszlik, az azonos terek tervezetten, a geometriából fakadóan más és más tájolással mutathatják az épületfizikai rendszerek működéseit. A működéshez szükséges villamosenergiát jórészt napelemek állítják elő.
Időpont. 2013.09.16. 16:00
Cím: Debreceni Egyetem, 4026 Debrecen, Kassai út 26.
MÉK akkreditáció: 1 pont
Részvételi díj: 1500,- Ft/fő
jelentkezés: http://www.epitesztovabbkepzo.hu/program/id/985
Jogosultsággal nem rendelkező érdeklődőknek a látogatás ingyenes, regisztráció az epitesztovabbkepzo@chello.hu címen szükséges.