Főépítészi Életmű Díj – Az Év Főépítésze Díj

Az Országos Főépítészi Kollégium felhívása a Főépítészi Életmű Díj és Az Év Főépítésze Díj adományozásáról

Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium 2000-ben megalapította AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ -at, elismerve ezzel a főépítészi tevékenységet, az önkormányzati, állami (területi) főépítészek munkáját.

A Díj első alkalommal a Nagykanizsán 2000 augusztusában megrendezett V. Országos Főépítészi Konferencián került átadásra, majd a következő konferenciákon minden évben. A Díj odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot bármely főépítész, önkormányzati és hivatali vezető, vagy bármely szakmai és önkormányzati szervezet, illetve szövetség tehet. A Díjra nem javasolható hivatalban lévő állami főépítész, továbbá olyan személy, aki az Alapító Okirat szerint részt vesz a Díj odaítélésének véleményezésében A konferenciát rendező település főépítésze a rendezés évében nem kaphat Év Főépítésze Díjat.

Az Év Főépítésze Díjat minimum 10 éves főépítészi gyakorlattal rendelkező főépítész kaphatja meg, míg a Főépítészi Életmű Díj feltétele a lezárult aktív főépítészi életpálya. A díjat határon túli főépítész, egyházi és intézményi főépítész kivételesen indokolt esetben, további díjként megkaphatja.

A javaslatok benyújtási határideje a Tatán, 2017. augusztus 23-25. között megrendezésre kerülő XXII. Országos Főépítészi Konferencia időpontját figyelembe véve június 30.

Amennyiben a FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ és AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ adományozására javaslatot kíván tenni, kérem, hogy azt a javasolt személy szakmai munkásságának részletes bemutatásával és szöveges indoklással 2017. június 30-ig juttassa el az Országos Főépítészi Kollégium Titkárságára e-mailben vagy postai úton (e-mail cím:
foepiteszek@foepiteszek.hu, postacím: Salamin Ferenc, Országos Főépítészi Kollégium, 1024 Bp. Margit krt. 5/a.)

A Díj alapító okirata, a „Főépítészi Életmű Díj”-ban és „Az Év Főépítésze Díj”-ban részesültek névsora a  csatolmányokban megtalálható.

 
Budapest, 2017. június 8.
Salamin Ferenc
az Országos Főépítészi Kollégium
elnöke
 
További információk, a Főépítészi Díj alapító okirata a csatolmányokban!
http://www.foepiteszek.hu/sites/default/files/attachments/felhivas_foepitesz_dijra_2017.pdf
http://www.foepiteszek.hu/sites/default/files/attachments/foep_dij_alapito_okirat_2017.pdf
http://www.foepiteszek.hu/sites/default/files/attachments/foep_dijazottak_2000_2016.pdf
 
http://www.foepiteszek.hu/az-orszagos-foepiteszi-kollegium-felhivasa-foepiteszi-eletmu-dij-es-az-ev-foepitesze-dij-0