Fiatalok Feketén Fehéren 2017 pályázat

Fiatalok Feketén Fehéren 2017 pályázat

 

A Magyar Építőművészek Szövetsége országos, nyilvános pályázatot hirdet Magyarország fiatal építészei és tájépítészei részére.

Az f_f_f 2017. Reischl Gábornak, a MÉSZ néhai elnökének, kezdeményezésére 2006-ban elindított pályázat és vándorkiállítás folytatása. A pályázat célja a fiatal magyar építészek és tájépítészek legjobb eredményeinek bemutatása. Felmérni, hogyan működnek együtt, hogyan folytatják a hagyományokat, milyen módon járulnak hozzá egy hely vagy közösség karakteréhez. A pályázaton részt vehet Magyarország valamennyi már diplomázott, de a negyvenedik életévet még el nem ért építésze, építőművésze és tájépítésze.
Pályaművek beadásának határideje 2017. november 15.
A pályázó a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján (www.meszorg.hu) is közzétett www.fff2017.meszorg.hu pályázatkezelő felületen regisztrálhat, szerezheti be a pályázati dokumentációt és adhatja be pályázatát. A pályázaton egy pályázó egy pályaművel vehet részt.
A Bíráló Bizottság
Markó Balázs DLA építész, a SZIE–Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja
Kovács Csaba építész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézet megbízott igazgatója, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja
Nagy Csaba építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége Elnökségének tagja
Huszár András építész, a Hello Wood társalapítója
Szloszjár György tájépítész, az Év Tájépítésze 2017-ben
Greg András építész, az f_f_f 2015 pályázat egyik nyertese
Titkár: Borsos András építész
A Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján a nyertes pályázatokat közzéteszi, azokból kiállítási anyagot és katalógust készít, a vándorkiállítást a magyar egyetemi városokban bemutatja. A nyertes pályázó személyeket, illetve alkotóközösségek tagjait, kérelmükre a Magyar Építőművészek Szövetsége az Alapszabálya szerint tagjai sorába felveszi.
A Bíráló Bizottság döntése alapján a Magyar Építőművészek Szövetsége kihirdeti a pályázat eredményét, a nyilvános eredményhirdetés végleges helyszínéről és időpontjáról a honlapján és a pályázati felületen ad tájékoztatást. A pályázat zárójelentését és az eredményhirdetésre szóló meghívót a regisztrált pályázóknak e-mailen megküldi, honlapján közzéteszi.
Krizsán András DLA
a MÉSZ elnöke
Budapest, 2017. szeptember 19.
Részletes pályázati kiírás itt: www.fff2017.meszorg.hu