ÉPÍTÉSZETI FOTÓPÁLYÁZAT


A pályázat
Ki a kiírója a pályázatnak?
A pályázat kiírója a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Művészeti Akadémia és a Miniszterelnökség, fővédnöke a kiemelt budapesti beruházásokat irányító kormánybiztos, dr. Fürjes Balázs. Főtámogató az új ferencvárosi labdarúgó stadion kivitelezője, a Market Zrt.
Mit kell ábrázolnia a pályamunkáknak?
A pályamunkáknak az új ferencvárosi labdarúgó stadionban, vagy a stadionról kell készülnie a pályázat időtartama alatt úgy, hogy egy pályázó legfeljebb 5 képpel pályázhat. A kép készülhet kívül, belül, a szervezők által biztosított fotósétán vagy attól függetlenül, reggel, délben vagy este. Ábrázolhatja az egész stadiont, vagy annak csupán egy (akár absztrakt) részletét is.
Mi az a fotóséta?
A Kiírók lehetőséget teremtenek arra, hogy a pályázók több, kis létszámú csoportban bejárhassák a stadiont, ezzel is elősegítve az egyedi nézőpontok megtalálását. A fotóséták száma, valamint az egy fotósétán részt vevők létszáma egyaránt korlátozott. Az egyes alkalmakra jelentkezni regisztrációt követően a pályázat weblapján, a www.nagypalya.com oldalon lehet azzal, hogy egy résztvevő legfeljebb egy fotósétára jelentkezhet. A jelentkezéseket sorrendjük szerint fogadják oly módon, hogy elsőként a korábban jelentkező résztvevők kapnak lehetőséget a részvételre. Amennyiben az kiválasztott időpont betelik, a rendszer nem fogad el több jelentkezést. A fotósétán való részvétel ugyanakkor csupán egy lehetőség, amely természetesen sem a nevezés, sem a sikeres pályaművek elkészítésének nem előfeltétele.
Hány díj kerül kiosztásra?
Kiosztásra kerül 1., 2., illetve 3. díj, valamint 1 közönségdíj, utalvány formájában. A 4- – 8. helyezett művek alkotóinak díja egy-egy nagy értékű, magyar feltalálók világszabadalma alapján, hazai gyártásban készülő, a világ számos fotós portálján már nagy érdeklődést keltve bemutatott Uniqball gömbfej. További 8 alkotó díja a díjkiosztón kiállításra kerülő képük nagy méretű nyomata. Valamennyi nyomat a nyilvános kiállítást követő 60 napon belül kerül az alkotóik tulajdonába.
Mikor kell regisztrálni, és meddig kell feltölteni?
Regisztrálni a pályázat megjelenésének napjától, azaz 2014. július 10.- től kezdve 2014. július 25-én 24.00. óráig lehet. A pályaműveket a regisztrált résztvevők 2015. július 15-től, illetve elkészültüket, vagy a résztvevő által kiválasztott fotósétát követően 2014. július 25. 24.00-ig tudják folyamatosan feltölteni. A pályaműveket a szerverek esetleges túlterhelésének elkerülése érdekében érdemes folyamatosan, nem kizárólag a határidő előtti utolsó órákban feltölteni.
Hogyan történik a regisztráció?
Regisztrálni a http://www.nagypalya.com weboldalon a regisztráció menüpont alatt megnyíló felületen, a regisztrációs lap kitöltésével lehet.
Kihez fordulhatok, ha valamire nem kaptam választ?
A pályázat kiírói a Kapcsolat menüpont alatt található e-mail címre küldött kérdésekre 24 órán belül válaszolnak.