ÉPÍTÉSZET / ÖRÖKSÉG / ÁTMENET Bihar megye építészeti gyakorlatának krónikája

FUGA Budapesti Építészeti Központ
1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
www.fuga.org.hu
1 266 2395
ÉPÍTÉSZET / ÖRÖKSÉG / ÁTMENET
Bihar megye építészeti gyakorlatának krónikája
A Romániai Építészek Rendje – Bihar Megyei Területi Kamarájának kiállítása
Megnyitó: 2014. március 25. 18.00
A kiállítás a Cross-border cooperation between architectural design organisations – HURO/1001/329/2.1.2. elnevezésű projekt keretén belül, az Európai Unió és a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 (www.huro-cbc.eu) társfinanszírozásával valósulhatott meg, a Romániai Építészek Rendje – Bihar Megyei Területi Kamarája és a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara partnerségében.
A projekt általános célkitűzése a gazdasági hatékonyság növelése és az építészet tervezés területének fejlesztése Nagyváradon és Debrecenben, egy közös városfejlesztési és tervezési stratégia kidolgozásával. A tervezőirodák tapasztalatcseréje révén növekedett a két szakmai szervezet közötti együttműködés hatékonysága, ami hozzájárul a határ menti térség közös fejlesztéséhez.
A kiállítás példákat vonultat fel a már megvalósított, illetve a megvalósítás küszöbén álló munkákból. Bemutatja az esetlegesen felmerülő további lehetőségeket, illetve azt, hogy mit is tesz lehetővé a jelenlegi jogszabályi háttér a tervpályázatok megvalósításakor.
A kiállítás megtekintése összehasonlítási lehetőséget ad arra is, hogy milyen szinten vettek részt a szakmai szervezetek a projektek lebonyolításában, a civilek véleményt alkothattak-e, és hogy volt-e bármilyen jellegű, támogató hozzájárulás a helyi önkormányzatok részéről.
A kiállítás megtekinthető: 2014.04.06. napjáig!