ÉPÍTÉSZ SZAKMAI TANULMÁNYÚT – KOLOZSVÁR

ÉPÍTÉSZ SZAKMAI TANULMÁNYÚT
a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara AKTÍV tagjai, szakmagyakorlói részére

PROGRAM

Úticélunk KOLOZSVÁR
Kolozsvár óvárosának bemutatása – városszerkezet kialakulása, egyes épületek ismertetése, az új épületek beolvadása, illetve kiválása a város szerkezetéből. A program koncepciója, az egyes területek, városrészek átalakulásának ismertetése. A fő épületek bemutatása az óváros területén, valamint a magyar vonatkozások felelevenítése a város életében.

  1. nap Indulás a debreceni / nyíregyházi TESCO parkolóból. Utazás rövid pihenővel. Érkezés a kora délelőtti órákban. Aznapi program: Kolozsvár bemutatása. Este közös (önköltséges) vacsora, majd szabadprogram – ajánlott célpontokat megadunk.
  2. nap Reggeli a szállodában. Délelőtt: óváros, majd a kolozsvári Házsongárd temető, mely Európa egyik legrégebbi temetőjeként nemcsak a sok évszázados magyar írásbeliség nagyjainak végső nyughelye, de az egykori békés együttélés mintapéldája az utókor számára. Sok évszázad síremlékeinek stílusa, valamint az erdélyi temetkezési szokások hűen tükröződnek a hajdani Kolozsvár déli városfalaitól emelkedő dombocskán elterülő romantikus temetőkertben.

Indulás haza a kora délutáni órákban. Hazautazás rövid pihenővel. Érkezés az esti órákban.
A pénteki napon Guttmann Szabolcs építész vállalta, hogy „elkalauzol Kolozsvár épületei(ben) / között”.
A részletes szakmai programot (a pontos indulási időponttal!), ill. a további közreműködőket hamarosan közzétesszük!
A programon való részvételért szakmai továbbképzési pont jár, akkreditáció folyamatban!
 
Időpont: 2018. szeptember 28 – 2018. szeptember 29. (péntek – szombat).
A busz költsége, valamint az idegenvezetés a HBM ÉPKAM aktív kamarai tagjainak/szakmagyakorlóinak ingyenes, a szállás és étkezés viszont önköltséges!
Elhelyezés: *** szállodában (szombati) reggelivel, a belváros szélén, 2 ágyas szobában.
Részvételi díj: 11.000.- Ft/fő, tehát 22.000.-Ft/szoba. (csak 2 ágyas szobák állnak rendelkezésünkre)

A férőhelyek száma korlátozott, ezért a programon a részvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezések elfogadásáról minden esetben írásos visszaigazolást küldünk.
A jelentkezéseket érkezési sorrendben regisztráljuk!
Javasoljuk, hogy jelentkezésüket 2018. szeptember 19.,  reggel 08.00 óráig! szíveskedjenek megküldeni a HBM ÉPKAM tagjai a hbmepkam@net-portal.hu e-mail címre, a Sz-Sz-B.M ÉPKAM tagjai az epiteszkamara@gmail.com e-mail címre, melynek regisztrálását írásban visszaigazoljuk. (a szállásfoglalást a fenti időpont után véglegesíteni kell!)

További információ: Barkaszi Csilla (Sz-Sz-B.M.), valamint Radics Beatrix (Hajdú-B.M.)
Elérhetőségeink a területi kamarák honlapján megtalálhatók!

Fotók: magyarnapok.ro , http://kolozsvar.vilagnezo.hu