ELNÖKI INTÉZKEDÉS – FIGYELEM!

TISZTELT KAMARAI TAGJAINK!

TISZTELT SZAKMAGYAKORLÓINK!

2020. március 16-án reggel a koronavírus elleni védekezés kapcsán megjelent jogszabályokkal összhangban, az alábbi döntések születtek.

ELNÖKI INTÉZKEDÉS
az Alapszabály 13.4.b.) pontja alapján


1/2020.(III.16.) számú Elnöki intézkedés
Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel az alábbi intézkedések megtételét rendelem el:

1. A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara 2020. március 17. napjától rendkívüli ügyviteli szünetet tart, az alábbi megkötésekkel:
– a személyes ügyfélfogadás szünetel,
– ügyeleti telefonszámok (+36 30 402 9878, VAGY +36 52 349 075) üzemelnek hétfőtől-csütörtökig 09.00 és 12.00 óra között, amelyen a Titkár elérhető,
– az e-mailben és postai úton érkező kérelmek, megkeresések feldolgozása, megválaszolása folyamatos,
– a határidős névjegyzéki (közigazgatási) ügyek intézésének módjáról a Titkár hoz döntést.

2. A HBMÉK minden Bizottsága és munkaszerve – így az Elnökség, a Felügyelő Bizottság, az Etikai-fegyelmi Bizottság, a Választási Jelölőbizottság nem szünetelteti tevékenységét, az ülések elektronikusan kerülnek összehívásra és lebonyolításra. A Kamara tisztségviselői a rendkívüli ügyviteli szünet alatt is, folyamatosan végzik munkájukat.

3. A 2020. április 27. napjára kitűzött Tisztújító Taggyűlésünklásd a 20/2020.(II.17.) HBM ÉK Elnökségi határozatot honlapunkon lebonyolításának módjáról, vagy annak elhalasztásáról a kormányzati intézkedések tükrében később születik döntés.
Ettől függetlenül a pénzügyi és szakmai beszámolók, a mérleg elkészítése, azaz a Tisztújító Taggyűlés teljes anyagának előkészítése az eredeti határidők szerint történik.

4. A 2020. április hónapra tervezett „ICONIC RUINS? / IKONIKUS ROMOK?”– című kiállítás megnyitójának, továbbá a „2020. Tavaszi Szakmai Nap” elnevezésű szakmai, ingyenes akkreditált képzés lebonyolításáról, vagy azok elhalasztásáról a kormányzati intézkedések tükrében később születik döntés.

Az intézkedések visszavonásig maradnak érvényben!

A jelenlegi döntéseink meghozatalánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a koronavírus járvány megelőzése során MAXIMÁLIS óvintézkedések szülessenek a  MINIMÁLIS humán érintkezés (kontaktálás) elérése céljából, a terjedés megakadályozásának, lassításának egyik leghatékonyabb módjaként.

Kérjük, hogy kövessék figyelemmel a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara hivatalos honlapját (https://hbmek.hu/ ), továbbá hírlevelünket (regisztráció itt: https://hbmek.hu/hbmek-hirlevel-tajekoztatas/ ), melyeken keresztül igyekszünk folyamatosan naprakész információval szolgálni Önöknek!

Kérek mindenkit, hogy nyugalmát megőrizve, egymást támogatva, jogkövető magatartást tanúsítva fogadja a folyamatosan megjelenő híreinket, tájékoztatásainkat!

Debrecen, 2020. március 16.

Tisztelettel és köszönettel: Pecsenye Béla HBMÉK Elnök

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA
4028 Debrecen, Sarló utca 3. Fszt.
Email: hbmepkam@net-portal.hu
Honlap: www.hbmek.hu
Tel/Fax: +36 52 349 075