DAAD művészeti és építészeti oktatói ösztöndíj Németországba 2015/2016


DAAD művészeti és építészeti oktatói ösztöndíj Németországba 2015/2016
Pályázat egyetemi, főiskolai oktatóknak
A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) pályázati felhívást tett közzé ösztöndíjak elnyerésére művészeti és építészeti területen dolgozó egyetemi, főiskolai oktatók részére a 2015/2016-os tanévre.
Az ösztöndíj célja
Egy németországi felsőoktatási intézménnyel való művészeti együttműködést megcélzó munkaösztöndíjra pályázhatnak a magyar művészeti felsőoktatásban oktatók a képzőművészet, formatervezés, filmművészet, zeneművészet, építészet valamint ábrázoló művészet (színházművészet, rendezés, tánc- és mozdulatművészet) területéről.
Az ösztöndíj időtartama
A továbbképzés időtartama a pályázó ütemtervétől függően 1 és 3 hónap között mozoghat a pályázat beadását követő május és az egy évvel későbbi január között.
Az ösztöndíj összege
A DAAD a pályázó beosztásától függően havonta 2000 € ösztöndíjat biztosít a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek, a professzoroknak pedig 2150 € ösztöndíjat juttat.
Pályázati feltételek
A DAAD ösztöndíjra történő pályázás feltétele, hogy a fent nevezett művészeti területeken a pályázó főiskolán vagy egyetemen oktat.
Jó német- illetve angol nyelvtudás előfeltétel.
DAAD ösztöndíjat művészeti továbbképzésre és tapasztalatszerzésre három éven belül csak egyszer lehet igénybe venni.
Pályázati határidő: 2014. november 15. (postai bélyegző)
A pályázás helye (ÚJ!): Online (a www.funding-guide.de oldalon keresztül), valamint papíralapon a Magyar Ösztöndíj Bizottságnál (MÖB)
További információ a kiíró honlapján olvasható:
http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadkunstlerarbeitsaufenthalt.html