„Az emberi környezet tudatos formálója a belsőépítész” – című kiállítás


 
KIÁLLÍTÁS
„Az emberi környezet tudatos formálója a belsőépítész”
Nem állhatunk meg az egymondatos megfogalmazásnál, hanem precíz meghatározás szükséges a belsőépítészet fogalmáról, pontosítva ezzel a belsőépítész feladatait.
De vajon miért van rá szükség, hogy a belsőépítészek éreztessék jelenlétüket?
„Nem egy test, de egy lélek az építész és a belsőépítész” – ez a kiállítás koncepciója, forgatókönyvének alapvetése.
Érdemes ebből a mondatból is kiindulva megtekinteni a kiállítást!
„Taneszközként” a kifüggesztett fotódokumentációk szolgálnak, amelyek a nem szakmabeli látogatók ismereteit is szinte észrevétlenül növelik.
Az ismeretgyarapítást a kiállítás kétféle módon célozza meg. Egyrészt a fotókon nemcsak a belsőépítészeti munkák, hanem az épületek homlokzata, meghatározó részletei is láthatók.
Másrészt a tablókon egy rövid „stáblista” megnevezi az épületet, megadja a helyét, a kivitelezés évét és az alkotók nevét. A tárlaton a kiegyensúlyozottságot végig érezhetjük, hiszen a kiállítás falszövegei minden esetben közlik az építész nevét is.
A tárlat „létrehozói” széles körből merítettek, gyakorlatilag időkorlát nélkül. A kiválasztást segítő koncepció elég nyilvánvaló, ugyanis egyszerű csoportosításban váltakoznak a különböző funkció jegyében emelt épületek tablói. Így láthatunk kortárs épületeket és műemléki helyreállításokat, oktatási és egészségügyi épületeket, színházakat, mozikat, könyvtárakat, (katolikus és protestáns) templomokat, egyházi palotákat és gyülekezeti házakat, magáncélra épült lakásokat, villákat, éttermeket – és természetesen irodaházakat, illetve irodákat.
A kiállítást megnyitja: Kulcsár Attila DLA, Ybl-díjas építész
A kiállítás megnyitója: 2013. május 07. (kedd), 15.00 óra.
Helyszín: a Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara kiállító terme
(4028 Debrecen, Sarló utca 3. szám, Fszt.)
Kiállítás időtartama: 2013. május 07. – 2013. június 07.
Látogatási idő: a Kamara ügyfélfogadási napjain, 09.00 és 15.00 óra között, illetve látogatói csoportoknak előzetes megbeszélés alapján, külön egyeztetett időpontban.