A Trust your Architect! könyvbemutató kerekasztal-beszélgetése Debrecenben

Megjelent a fiatal építészeknek szóló Trust your Architect! könyv

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) legújabb kiadványa a fiatal építészeknek kíván segítséget nyújtani ahhoz, hogy megtalálják a diploma megszerzése után a leginkább nekik való pályautat. A Trust your Architect! könyvben a lehető legtöbb oldalról kínálunk fogódzkodókat az olvasónak, akik így széles látószögű, reális képet, valamint aktuális információkat kaphatnak az építészszakmáról.

Ebbe a vonalba illeszkedik legújabb kiadványa, mely a Trust your Architect! kerekasztal-beszélgetések kiegészítéseként jött létre. A majd egy évig készülő „útikönyvként” felfogható kalauz fő célja, hogy megmutassa az építészszakma minél több területét a fiataloknak, végigvezetve őket a lehetőségek és pályautak rengetegében.

Ebből kiindulva írunk a hazai és külföldi továbbképzési lehetőségekről, a
nagyvárosok vizuális-kulturális közegéről és azokról a szakmai szervezetekről, melyekhez csatlakozva újabb inspirációs forrás nyerhető. De szó esik az építészek körében fontos jogosultságok rendszeréről és arról, hogyan lehet felkészülni az álláskeresésre, munkahelyváltásra és a tudatos(abb) brandépítésre.

A kerekasztal-beszélgetések során megismert személyes életutak újabbakkal egészülnek ki a kiadványban. A Trust your Architect! könyv második felében ötvenöt érdekes fiatal pályaképét rajzoljuk fel, interjúkon keresztül. A megszólított építészekben egy közös van: mindannyian építészdiplomával a zsebükben próbálnak boldogulni a munka világában. Az ő történetükön keresztül mutatkozik meg igazán, mennyire szerteágazó tevékenységet lehet végezni építészdiplomával, hiszen beszélgetünk IT vagy design területén, a kivitelezésben, de a klasszikus építészirodai tervezői munkákon dolgozó fiatalokkal is. Az interjúkban mesélnek a szakmai múltjukról, a jelen kihívásairól és a jövő lehetőségeiről.

A Trust your Architect! könyvbemutató debreceni időpontja: 2019. szeptember 30., 19:00

Helyszíne: MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ (4026 Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.)

A könyvbemutató kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Szentirmai Tamás (Debreceni Egyetem), Gábor István (főépítész, Debrecen), Győrffy Zoltán (MAG Építész Műterem), Tarcsi László (ARCHI-BAR Építész Stúdió)
Moderátor: Balázs Bálint (Kortárs Építészeti Központ)


A Trust your Architect! könyv fiatal építészekről szól mindazoknak, akik valamilyen módon érintettek az épített környezet és a vizuális kultúra területén. A kiadványt ezért a szerzők bátran ajánlják pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak, egyetemi hallgatóknak, sőt már végzett szakmagyakorlóknak is!