link_magyarroman
A Romániai Építészek Rendje – Bihar Megyei Szervezetének abban a megtiszteltetésben van része, hogy meghívhatja önt 2012. július 31-én, 16.00 órától a Vizuális Művészetek Galériájában (Republicii utca 15. szám) megszervezésre kerülő, www.arhitecthuro.ro HATÁRON ÁTNYÚLÓ HONLAP bemutatóra.
A konferencia a Cross – border cooperation between architectural design organisations – HURO/1001/329/2.1.2. elnevezésű projekt keretén belül, az Európai Unió és a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) társfinanszírozásával valósulhat meg. A program általános célkitűzése a gazdasági szereplők, magánszemélyek és közösségek kommunikációjának élénkítése egy közös, határ menti régió lehetőségeinek minél hatékonyabb felfedezése érdekében.
A projekt általános célkitűzése a gazdasági hatékonyság növelése és az építészeti tervezés területének fejlesztése Nagyváradon és Debrecenben, egy közös városfejlesztési és tervezési stratégia kidolgozásával.
A fenti projekt keretén belül megvalósítandó a tervező vállalatok tapasztalatcseréje által a két szakmai szervezet közötti együttműködés hatékonyságának növelése, ami hozzájárul a határ menti térség közös fejlesztéséhez. Így a tapasztalatcserék során felvetett szakmai jellegű témák változatossága adja meg az építészetben létrejött termék végső kedvezményezettjeinek számát.
Az építész tervezésre szakosított honlap könnyen hozzáférhető menükre strukturált, jól látható, hogy minden felhasználó könnyen hozzáférhessen a keresett információhoz. A címmenü a közvetített információkat nevesíti meg. A weboldalra építészet-, művészet-, design- és belső lakkberendezésről szóló közérdekű információk is felkerülnek.
A weboldal célja a projekt keretén belül megvalósuló tevékenységek bemutatása, az ezekkel kapcsolatos információk továbbítása a helyi média, a projekt célcsoportja illetve a nagyközönség számára.
A projektben résztvevő szervezetek célja ösztönözni azokat akik elektronikus úton különböző weboldalakhoz jutnak hozzá, hogy megismerjék egy város jellegzetes építészeti stílusát, történelmét és városfejlesztését, kulturális életét vizuális művészeteken keresztül, illetve turisztikai potenciálját és befektetési lehetőségeit.
A weboldal más szervezetek vagy állami intézmények szakmai honlapjaira hivatkozó linkeket fog tartalmazni. Mivel minden szakmai szervezet határon átnyúló kulturális tevékenységet folytat, a honlap ezeket az információkat is tartalmazni fogja.
Tisztelettel,
Angela Lupsea,
Projektmenedzser
link_ordinul