„Mikolás Tibor Építészeti Nívódíj” – felhívás javaslattételre

Az Alapító, az illetékességi területén megyei kamarai tagsággal rendelkező építészek részére, a megépült, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb építészeti értékű épületeinek elkészítői számára adományozható „Mikolás Tibor Építészeti Nívódíj”-at alapított.

Alapító és adományozó: Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara

A jelölésre való javaslatot az alábbi szabályok szerint lehet tenni:

A Díj olyan természetes személynek adományozható, aki a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara tagjaként, szakmai területen készített munkákat, és akinek tárgyi években (a két egymást követő év díjazási javaslat bejelentési dátuma közötti időben) megvalósult munkája kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket tartalmaz.

A Díj adományozását nem befolyásolja, ha a kolléga egyéb díjjal már kitüntetett.

A Díj kivételes esetben csoportnak is adományozható.

A Díjnak nincsenek fokozatai. Kettő évente összesen egy Díj adható. A Díj nem kerül feltétlenül kiadásra minden alkalommal.

A Díj odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarai tagok tehetnek. Saját alkotás is javasolható. A javaslat benyújtási határideje: adott év szeptember hó 10. napja

A verseny díjazottjáról az elnökség által, a versenyben lévő munkák jellege szerint felkért Bíráló Bizottság dönt. A Bizottság megbízatása az adott évben jelölt munkák bírálatára szól.

A javaslatokat a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara részére levélben a 4028 Debrecen, Sarló utca 3. szám, Fszt. címre, vagy a hbmepkam@net-portal.hu  címre kérjük eljuttatni 2022. szeptember 10-ig.