2014. évi elnökségi határozatok

Tagfelvétel
1/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján K. S. a kérelem benyújtásának időpontjában – 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet – hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, illetve a korlátozott építészeti tervezés – É/2 – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.

 

Tagfelvétel
2/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján D. Cs. a kérelem benyújtásának időpontjában – 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet – hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, viszont a szakmai gyakorlati ideje – a benyújtott dokumentumok alapján – nem bizonyítható. A kérelmező hiánypótlási felhívást kap!

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelmek
3/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a T. I. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúlag hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony további felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

4/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a N.J. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúlag hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

5/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a T.S. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúlag hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Debreceni Értéktár Bizottság levele
6/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség az alábbi kamarai tagokat, illetve szakmailag elismert kollégákat javasolja a Debreceni Értéktár Bizottság munkájában való – eseti, szakmai – részvételre:
Rácz Zoltán, Gellér Ferenc, Pataki Emőke, Papp József.

 

Határozat az országos küldöttgyűlésekre történő buszos utaztatásra vonatkozóan
7/2014.(II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a korábbi 31/2011.(11.15.) elnökségi határozatot módosítja, miszerint az országos küldöttgyűlésre, a küldöttek utazását (18 fős busszal) biztosítja. Ennek értelmében, amennyiben a küldött nem a Kamara által biztosított utazási formát választja, úgy külön utazási költségtérítés nem illeti meg, viszont az országos küldöttgyűlésen történő részvétel alól ez nem mentesíti!

 

Határozat a 2014.évi tagdíjfizetési fegyelemre vonatkozóan
8/2014.(II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a korábbi 40/2012.(VII.10.) elnökségi határozatát módosítja, mely szerint az 1 hónap türelmi időt ELTÖRLI, valamint a KÉSEDELMI PÓTDÍJAT – az országos szabályzatban foglaltaknak megfelelően – MAXIMALIZÁLJA!

 

Oktatási helyszín biztosításának engedményezése, feltételei
9/2014.(II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség hozzájárul a XELLA Magyarország Kft régióvezetője által koordinált oktatás megtartására. A helyszín a HBM ÉPKAM előadó terme lesz 2014. május 08. napján.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelmek
10/2014. (II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a P.Zs. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúlag hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

11/2014. (II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a P.J. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúlag hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Debreceni Értéktár Bizottságnak levél – a korábbi Elnökségi határozat módosító határozata: 12/2014.(II.03.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A korábbi, 6/2014. (I.13.) HBM ÉK Elnökségi határozata módosításra kerül, miszerint az alábbi kamarai tagokat, illetve szakmailag elismert kollégákat javasolja a Debreceni Értéktár Bizottság munkájában való – eseti, szakmai – részvételre: Rácz Zoltán, Papp József, Balassa Bálint.

 

Tagfelvétel
13/2014.(II.24.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján K. G. a kérelem benyújtásának időpontjában -266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet – hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, illetve a korlátozott építészeti tervezés – É – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.

 

Tagfelvétel – D.Cs. hiánypótlása
14/2014.(II.24.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján D. Cs. a kérelem benyújtásának időpontjában -104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet – hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, illetve a korlátozott építészeti tervezés – É/2 – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.

 

dAM – Alkotó Műhely Építész Egyesület levele
15/2014. (II. 24.)HBM ÉK Elnökségi határozat
Az HBM ÉPKAM Elnöksége egyszeri, bruttó 75.000.-Ft-os támogatást nyújt, a 2014. július 05. és 12. között megrendezésre kerülő „dAM nyári építőtábor” költségeihez.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelem
16/2014. (II.24.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a B.G. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

R. I. – Kamarai tagság aktiválása iránti kérelem
17/2014. (II.24.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a R.I. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony aktiválásához, a szüneteltetett tevékenység folytatásához a törvényi előírások teljesítését követően.

 

2014. március 10-i soron kívüli elnökségi + FB egyeztetés
18/2014.(III.10.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség – a Felügyelő Bizottság jóváhagyásával – egyhangúan úgy döntött, hogy Dr. Mikolás Tibor Tiszteletbeli Elnök Úr elmaradt, 2013.2. félévi tiszteletdíjára tekintettel, egyszeri bruttó 120.000 forintot utal ki az özvegy részére.

 

F.M. kérelme
19/2014.(III.17.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a pótdíj elengedéséhez (8.000.-Ft) nem járul hozzá, mivel a kamara fennállása óta minden év május 20-a, valamint október 20-a a befizetés határideje, melyről rendszeresen kapnak értesítést a kamarai tagok, a befizetésre vonatkozó plusz türelmi idő biztosításával.

 

K. V. I. kérelme
20/2014.(III.17.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a pótdíj elengedéséhez (8.000.-Ft) nem járul hozzá, mivel a kamara fennállása óta minden év május 20-a, valamint október 20-a a befizetés határideje, melyről rendszeresen kapnak értesítést a kamarai tagok, a befizetésre vonatkozó plusz türelmi idő biztosításával.
A szüneteléssel kapcsolatosan tájékoztatjuk, miszerint az visszamenőleg nem kérelmezhető, illetve díjtartozás esetén a szünetelés nem adható ki.

 

2014. évi helyi küldöttgyűlés időpontja
21/2014.(III.17.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a helyi küldöttgyűlését 2014. május 19-én (hétfőn) 16.00 órára hívja össze. Amennyiben az összehívott küldöttgyűlés nem tekinthető határozatképesnek, úgy a megismételt küldöttgyűlést 2014. május 19-én (hétfőn) 16.30 órakor tartjuk meg.
A küldöttgyűlés helyszíne: a Hajdú – Bihar Megyei Építész Kamara irodahelyisége (4028 Debrecen, Sarló utca 3. szám, Fszt.)

 

Tagfelvétel
22/2014.(III.17.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján H. B. a kérelem benyújtásának időpontjában -266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet – hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, az – É – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.

 

Balmazújváros Város Építészeti-műszaki Tervtanácsának elnöke, Kótai Csaba főépítész úr levele

23/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség egyhangú döntése és véleménye alapján az alábbi kollégákat javasoljuk / delegáljuk Balmazújváros Város Építészeti-műszaki Tervtanácsába:
– Arató András István
– Halász György
– Kiss Gy. Imre
– Zsemberi István.

 

Választási Jelölőbizottságot jelölő eseti jelölőbizottság
24/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség egyhangú döntése és véleménye alapján az alábbi kollégákat javasolja a Választási Jelölőbizottságot jelölő eseti jelölőbizottságba:
A) Halász György, Győrffy Zoltán, Filippinyi Gábor
B) Filippinyi Gábor, Győrffy Zoltán, Béres Mihály.
Az Elnökség felhatalmazza Pecsenye Béla elnököt a hivatalos felkérésre, jelezve, hogy 2014. május 19-ig – egy hivatalos ülés keretein belül – maguk közül elnököt választani, majd arról a helyi küldöttgyűlést az 1. napirendi pontban tájékoztatni. A munkájukat kötelesek a tagság teljes bevonásával végezni!
Határidő: az Elnökség kéri, hogy a bizottság elnöke legkésőbb a 2014. szeptemberi elnökségi ülésen számoljon be az elvégzett munkájukról.

 

Dr. Mikolás Tibor szakmai hagyatéka
25/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség egyhangú döntése alapján úgy határozott, hogy újabb Tiszteletbeli Elnök megválasztására nem kerül sor, további intézkedésig, mivel azt nem látja indokoltnak.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelmek
26/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a B.R. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel -, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

27/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a M.A. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel -, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

28/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a Felügyelő Bizottsággal egyetértve, az alábbiak szerint határozott:
– amennyiben a HBM ÉK bármely bizottsága az adott félévben nem ülésezik, úgy kizárólag a féléves tiszteletdíj 1/3-a jár,
– amennyiben 1-2 db ügy kerül megtárgyalásra, akkor az érintett féléves tiszteletdíj 50%-a jár az érintett tisztségviselőknek,
– amennyiben 3, vagy annál több ügy kerül megtárgyalásra, akkor jár az adott féléves tiszteletdíj. A tiszteletdíjak számításánál kizárólag a befogadott, megtárgyalt ügyek adhatják a számítás alapját.

 

29/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a Felügyelő Bizottsággal egyetértve, az alábbiak szerint határozott:
Amennyiben az érintett tisztségviselő (elnökségi, bizottsági tag) az ülések több, mint 1/3-ról hiányzik, akkor az összes alkalom arányához képest, arányosítva csökken a tiszteletdíj mértéke. Ez a 2. féléves tiszteletdíj kifizetésénél szükséges érvényesíteni!

 

30/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a Felügyelő Bizottsággal egyetértve, az alábbiak szerint határozott: tekintettel az elmaradt kamarai tagdíjbevételekre, az elmaradt 2013. 2. féléves tiszteletdíj kifizetésére nem kerül sor, arról a tisztségviselők egységesen lemondanak a tartalékalap megőrzése, valamint a kamara biztonságos működtetése érdekében.

 

31/2014.(IV.28.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a Felügyelő Bizottsággal egyetértve, az alábbiak szerint határozott:
Az a kamarai tag, illetve egyéb névjegyzéken vezetett szakmagyakorló, akinek tartozása / hátraléka van a HBM ÉPKAM felé, a HBM ÉPKAM által szervezett ingyenes, továbbképzési pontot eredményező képzésekért 2014. június 01-et követően FIZETNI KÖTELES!

 

B. T. kamarai tagság helyreállítása iránti kérelme
32/2014.(VI.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a B.T. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony aktiválásához, a szüneteltetett tevékenység folytatásához a törvényi előírások teljesítését követően.

 

Kizárások
33/2014.(VI.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség T.K.E. kamarai tagot a mai nappal kizárja a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarából. A kizárás oka a 2013. évi, valamint 2014.1. félévi kamarai tagdíj, illetve a kapcsolódó késedelmi pótdíj meg nem fizetése.

34/2014.(VI.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség P.A. kamarai tagot a mai nappal kizárja a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarából. A kizárás oka a 2013. évi, valamint 2014.1. félévi kamarai tagdíj, illetve a kapcsolódó késedelmi pótdíj meg nem fizetése.

35/2014.(VI.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség S.Z. kamarai tagot a mai nappal kizárja a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarából. A kizárás oka a 2013. 2. félévi, valamint 2014.1. félévi kamarai tagdíj, illetve a kapcsolódó késedelmi pótdíj meg nem fizetése.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelem
36/2014.(VII.07.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a P.S. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel -, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Tagsági viszony helyreállítási kérelme
37/2014.(VII.07.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a V.B.E. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony aktiválásához, a szüneteltetett tevékenység folytathatásához.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelem
38/2014.(VII.07.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a L.J. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel -, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony további felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelem
39/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a P. J. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel -, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Tagsági jogviszony megszüntetése
40/2014. (VIII. 05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség K.Sz.T. tagsági jogviszonyát, – mely saját kérésre, 1997.07. hó óta folyamatosan szünetel – 2014. augusztus 05. napjával a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény 31. § a) pontja alapján megszünteti, és a jelen határozattal törli a HBM ÉPKAM tagnyilvántartásából.

 

Tagsági jogviszony megszüntetése
41/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség R.A. tagsági jogviszonyát, – mely saját kérésre, 2001.07. hó óta folyamatosan szünetel – 2014. augusztus 05. napjával a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény 31. § a) pontja alapján megszünteti, és a jelen határozattal törli a HBM ÉPKAM tagnyilvántartásából.

 

K. E. B. kérelmei – elnökség szakértőként kirendelve
42/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, K. E. B. általános építmények építésügyi műszaki szakértői tevékenység (SZÉSZ) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a becsatolt dokumentumok alapján kérelmező szakmai gyakorlata az általános építmények építésügyi műszaki szakértői szakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából szakirányú.

 

43/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, K. E. B. építmények épületenergetikai szakértői tevékenység (SZÉS6) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a becsatolt dokumentumok alapján kérelmező szakmai gyakorlata az építmények épületenergetikai szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából nem szakirányú.

 

T. A. kérelme – elnökség szakértőként kirendelve
44/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, T. A. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a becsatolt dokumentumok alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen NEM állapítható meg. A kérelmezőt hiánypótlásra szólítja fel!

 

R. S. kérelme – elnökség szakértőként kirendelve
45/2014.(VIII.05.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, R. S. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a becsatolt dokumentumok alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen NEM állapítható meg. A kérelmezőt hiánypótlásra szólítja fel!

 

T. A. kérelme – hiánypótlás
46/2014.(IX.01.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, T. A. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan HIÁNYPÓTLÁSKÉNT benyújtott dokumentumra vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a pótlólagosan becsatolt dokumentum alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen NEM állapítható meg. A kérelmezőt egy utolsó! hiánypótlásra szólítja fel!

 

R. S. kérelme – hiánypótlás
47/2014.(IX.01.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, R. S. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására vonatkozóan HIÁNYPÓTLÁSKÉNT benyújtott dokumentumra vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉPKAM Elnöksége megállapítja, hogy a pótlólagosan becsatolt dokumentum alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen NEM állapítható meg. A kérelmezőt egy utolsó! hiánypótlásra szólítja fel!

 

HBM ÉPKAM Alapszabályának módosítása
48/2014.(IX.01.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége Alapszabály-módosító, soron kívüli helyi küldöttgyűlését 2014. november 03-án, 16.00 órára hívja össze. Amennyiben az összehívott küldöttgyűlés nem tekinthető határozatképesnek, úgy a megismételt küldöttgyűlést 2014. november 03-án 16.30 órakor tartjuk meg.
A küldöttgyűlés helyszíne: a Hajdú – Bihar Megyei Építész Kamara irodahelyisége (4028 Debrecen, Sarló utca 3. szám, Fszt.)

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelmek
49/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a V.S. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

50/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a N.L. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

51/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a Dr.D.E. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony további felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

52/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a N.I. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

R. S. kérelme – újabb hiánypótlás
53/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, R. S. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására HIÁNYPÓTLÁSKÉNT benyújtott dokumentumra is tekintettel az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉK Elnöksége megállapítja, hogy a – második alkalommal pótlólag – becsatolt dokumentum alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen továbbra SEM állapítható meg, ezért az Elnökség a kérelmet elutasítja!
Indok:
1/ A 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdése alapján: „Szakmai gyakorlati időként a szakirányú felsőfokú szakképzettség, a képzettséghez szükséges kredit-követelmény megszerzését követően a kérelmezett szakmagyakorlási tevékenységi szakterületnek megfelelő tevékenység folytatásának időtartamát kell figyelembe venni.”
A kérelmező által becsatolt igazolásban, az ezt megelőző időszakról igazolt gyakorlat (2006. előtti) nem vehető figyelembe!
2/ A Ny. S. okleveles építészmérnök által kiállított igazolás tervezési, valamint kivitelezési feladatokat, munkálatokat igazol, NEM szakértői tevékenységet, vagy ABBAN való közreműködést.
3/ A fent nevezett igazolásban nevesített időintervallumokból SEM állapítható meg KONKRÉTAN a Kérelmezőnek a szakértő mellett eltöltött gyakorlata.

 

T. A. kérelme – újabb hiánypótlás
54/2014.(X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöksége a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 28. § (3) bekezdése alapján, T. A. épületszerkezeti szakértői részszakterületen szakértői tevékenység (SZÉS2) engedélyezése iránti eljárásban, a szakmai gyakorlat szakirányúságának megállapítására HIÁNYPÓTLÁSKÉNT benyújtott dokumentumra vonatkozóan, az alábbi szakértői véleményt adja:
A HBM ÉK Elnöksége megállapítja, hogy a – második alkalommal pótlólag – becsatolt dokumentum alapján kérelmező szakmai gyakorlata az épületszerkezeti szakértői részszakterületen kérelmezett jogosultság szempontjából egyértelműen továbbra SEM állapítható meg, ezért az Elnökség a kérelmet elutasítja!
Indok:
1/ A 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdése alapján: „Szakmai gyakorlati időként a szakirányú felsőfokú szakképzettség, a képzettséghez szükséges kredit-követelmény megszerzését követően a kérelmezett szakmagyakorlási tevékenységi szakterületnek megfelelő tevékenység folytatásának időtartamát kell figyelembe venni.”
A kérelmező által becsatolt igazolásban, az ezt megelőző időszakról igazolt gyakorlat (2006. előtti) nem vehető figyelembe!
2/ A Ny. S. okleveles építészmérnök által kiállított igazolás tervezési, valamint kivitelezési feladatokat, munkálatokat igazol, NEM szakértői tevékenységet, vagy ABBAN való közreműködést.
3/ A fent nevezett igazolásban nevesített időintervallumokból SEM állapítható meg KONKRÉTAN a Kérelmezőnek a szakértő mellett eltöltött gyakorlata.

 

Tagsági viszony helyreállítási kérelem – B. G.
55/2014. (X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a B.G. által benyújtott kérelem alapján, egyhangúan hozzájárul – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – a tagsági viszony aktiválásához, a szüneteltetett tevékenység folytatásához a törvényi előírások teljesítését követően.

 

Kizárás
56/2014. (X.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség K.L. kamarai tagot kizárja a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarából. A kizárás oka a 2013. 2. félévi, illetve a 2014.1. félévi kamarai tagdíj, illetve a kapcsolódó késedelmi pótdíj meg NEM FIZETÉSE.

 

Felfüggesztési / szüneteltetési kérelmek
57/2014.(XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a Sz.S. által benyújtott kérelem alapján, a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

58/2014.(XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a P.A. által benyújtott kérelem alapján, a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

59/2014.(XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a U.Sz.M. által benyújtott kérelem alapján, a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

60/2014.(XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
A Hajdú-Bihar megyei Építész Kamara Elnöksége a B.K. által benyújtott kérelem alapján, a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel, egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony további felfüggesztéséhez. A felfüggesztés ideje alatt a tagsági viszonyból eredő valamennyi jog és kötelezettség szünetel!

 

Kizárás
61/2014. (XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a Titkár által előterjesztett névsor szerinti 16 fő kamarai tagot kizárja a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamarából. A kizárás oka: a nevezett tagok a 2014.évi kamarai tagdíjat NEM FIZETTÉK BE.

 

Tagság helyreállítása
62/2014. (XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség a P.F. által benyújtott kérelem alapján – a hatályos törvényi előírás és a MÉK Pénzügyi Szabályzatában foglaltakra tekintettel – egyhangúan hozzájárul a tagsági viszony aktiválásához, a szüneteltetett tevékenység folytatásához, a törvényi előírások teljesítését követően.

 

Tagfelvétel
63/2014. (XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján H.Sz.G. a kérelem benyújtásának időpontjában hatályos jogszabályi előírásoknak – 266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet – megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, az – É – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.

 

64/2014. (XII.16.) HBM ÉK Elnökségi határozata
Az Elnökség szakértői véleménye alapján V.E. a kérelem benyújtásának időpontjában hatályos jogszabályi előírásoknak – 266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet – megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik, valamint a szakmai gyakorlati ideje is megfelelő. A jelentkező kamarai tagnak felvehető, az – É – jelölésű tervezői névjegyzékbe bejegyezhető.